fbpx

Blog

Συμβουλές Digital MarketingDigital Marketing για Ψυχολόγους: 10 συμβουλές για μια πετυχημένη online παρουσία

Digital Marketing για Ψυχολόγους: 10 συμβουλές για μια πετυχημένη online παρουσία

Σήμερα έχει έρθει στην επιφάνεια περισσότερο από ποτέ λόγω της πανδημίας και των διαδοχικών lockdown η σημασία της ψυχικής υγείας και η επίδρασή της στη σωματική μας υγεία. Oλοένα και περισσότερα άτομα στράφηκαν σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας, με αποτέλεσμα ο κλάδος να ανέβει κατά πολύ. Πως όμως θα προσελκύσετε τον κόσμο στο δικό σας θεραπευτικό γραφείο ή κέντρο και θα ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό;

Σήμερα, το marketing για επαγγελματίες ψυχικής υγείας απαιτεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική για να ξεχωρίσει κανείς από το πλήθος. Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι ημέρες που το… “από στόμα σε στόμα” έκανε όλη τη δουλειά, πλέον υπάρχει ένας αχανής διαδικτυακός κόσμος στον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας κοινό μέσα από μια αρτια online παρουσία! Ακολουθούν 10 συμβουλές για digital marketing για θεραπευτές!

Πώς να προωθήσετε τον εαυτό σας ως θεραπευτή;


Το 2016, σχεδόν 44 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ αντιμετώπισαν κάποιου είδους ψυχική διαταραχή. Αυτή η εκτίμηση δεν περιλαμβάνει φυσικά τους αμέτρητους άλλους που υποφέρουν σιωπηλά και δεν αναζήτησαν βοήθεια.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας εκτιμά ότι περίπου το 50% των ατόμων με ψυχικές ασθένειες δεν αναζητούν θεραπεία. Αν και αυτό μπορεί να οφείλεται σε προκλήσεις της ίδιας της ψυχικής ασθένειας, για ορισμένους, η έλλειψη θεραπείας οφείλεται στο ότι δεν γνωρίζουν πού να ψάξουν. Εδώ γίνεται φανερή η σημασία του digital marketing για ψυχολόγους.

Οι άνθρωποι που είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν θεραπεία ανήκουν στη δεύτερη μεγαλύτερη δημογραφική ομάδα: τους millennials. Η πλειοψηφία των millennials αναγνωρίζει τη σημασία της φροντίδας της ψυχικής τους υγείας. Αυτό σημαίνει ότι το μάρκετινγκ για τους θεραπευτές πρέπει να απευθύνεται σε αυτήν τη γενιά όπου βρίσκονται ήδη, με σεβασμό και χρήσιμο τρόπο.

Να είστε πιστοί στον εαυτό σας!

Το κρίσιμο κομμάτι σε αυτό το παζλ είναι να βεβαιωθείτε ότι το marketing σας είναι ειλικρινές, χρήσιμο και πιστό στη μέθοδο και την πρακτική σας ως θεραπευτής. Αναζητάτε ασθενείς που θα βρουν πραγματικά βοήθεια με την προσέγγισή σας, όχι απλά άτομα για να περάσουν από την πόρτα. Οι Millennials αναζητούν την αυθεντικότητα: επαγγελματίες που ενδιαφέρονται πραγματικά να τους βοηθήσουν και θα ψάξουν για έναν θεραπευτή που να ταιριάζει σε αυτό το μοτίβο.

Ακολουθούν 10 τρόποι για να φέρετε τους σωστούς θεραπευόμενους στο γραφείο σας!

 1. Βρείτε τους εκεί που είναι τις περισσότερες ώρες της ημέρας
  Οι millennial ασθενείς σας είναι στα social media. Οι Millennials ή αλλιώς Generation Y, είναι η αμέσως επόμενη γενιά, στην οποία ανήκουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000. Σχεδόν το 91% των millennials χρησιμοποιεί καθημερινά τα social media. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξανασκεφτείτε το social media marketing ως έναν τρόπο για να συνδεθείτε, αυθεντικά, με τους millennials. Ο στόχος είναι να είστε άμεσα διαθέσιμοι στους ανθρώπους, όταν και πού αναζητούν βοήθεια.

Τουλάχιστον, δημιουργήστε ένα προφίλ στο Instagram (η πιο δημοφιλής πλατφόρμα με τους millennials), δημοσιεύοντας και απαντώντας σε ερωτήσεις σε τακτική βάση. Ρωτήστε μας!

 1. Δημιουργήστε μια υπέροχη ιστοσελίδα
  Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι εύκολος στην πλοήγηση. Συμπεριλάβετε κουμπιά παρότρυνσης για δράση στον ιστότοπό σας και βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση email και φυσική διεύθυνση. Βελτιστοποιήστε την ιστοσελίδα για κινητά για να σας προσεγγίζουν άτομα εν κινήσει. Μαζί μπορούμε να σχεδιάσουμε την ιδανική ιστοσελίδα για εσάς!

 1. Βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες σας στο Google My Business είναι ενημερωμένες
  Το Google My Business είναι το καλύτερο δωρεάν μάρκετινγκ για θεραπευτές. Με δωρεάν εργαλεία που ενσωματώνονται μέσω των Χαρτών Google και της αναζήτησης Google, η διεκδίκηση της επιχείρησής σας και η ενημέρωση των πληροφοριών είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσεγγίσετε οργανικά το 82% των καταναλωτών που πραγματοποιούν αναζητήσεις “κοντά μου”. Αν δεν έχετε καταλάβει πως μπορείτε να ολοκληρώσετε την παραπάνω πρόταση, εμείς είμαστε εδώ!

 1. Το μάρκετινγκ περιεχομένου ψυχικής υγείας είναι το κλειδί
  Ανεξάρτητα από το πόσο ανοιχτοί γίνονται οι άνθρωποι στην ιδέα της αναζήτησης βοήθειας, καθώς μπορεί να αισθάνονται ντροπή ή ταμπού να αναζητήσουν βοήθεια ένα είναι σίγουρο: οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο ή αλλιώς το googlάρισμα!

Το μάρκετινγκ περιεχομένου ψυχικής υγείας στον ιστότοπό σας (με σύνδεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φυσικά) παρέχει στους ασθενείς σας πολύτιμες πληροφορίες. Τα άρθρα και άλλοι πόροι σάς τοποθετούν ως πάροχο φροντίδας που θέλει οι ασθενείς να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Σπάστε τα όρια και τα στίγματα με ειλικρινείς και αυθεντικές πληροφορίες που πραγματικά βοηθούν τον κόσμο.

 1. Διαφημίσεις πληρωμής ανά κλικ (PPC Advertising)
  Οι διαφημίσεις πληρωμής ανά κλικ (PPC) εμφανίζονται ακριβώς πάνω από τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης και στοχεύουν στα δημογραφικά σας στοιχεία. Εάν μόλις ξεκινάτε, αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπτύξετε την πρακτική σας.
 1. Χρησιμοποιήστε email για να μείνετε σε επαφή
  Εάν έχετε μια ισχυρή λίστα email (ή φτιάχνετε μια), σκεφτείτε να προσθέσετε το email marketing στο ψηφιακό σας σχέδιο. Zητώντας πάντα τις σχετικές άδειες και προσέχοντας πολύ να μην κουράσετε το κοινό σας, βεβαιωθείτε πως δεν περνάτε τα όρια της σχέσης μεταξύ σας και των θεραπευομένων σας.

Το email marketing είναι ένας τρόπος για να κρατάτε τους πελάτες ενήμερους για τις αλλαγές, να προωθείτε και να ανακοινώνετε νέα για το γραφείο και γενικά να μοιράζεστε πληροφορίες με πελάτες, με απώτερο σκοπό να κρατήσετε μια επαφή με το κοινό σας.

 1. Πείτε ναι στις διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  Μια στρατηγική μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για θεραπευτές είναι τόσο καλή όσο ο αριθμός των ματιών που τη βλέπουν.

Με τις συνεχείς αλλαγές στους αλγόριθμους του Facebook και του Instagram, μια πληρωμένη διαφήμιση μπορεί να βρεθεί μπροστά σε ολοένα και περισσότερα μάτια και να οδηγήσει σε περισσότερες επισκέψεις στον ιστότοπό σας (και ραντεβού!).

 1. Συνεργαστείτε με άλλους θεραπευτές
  Εάν ασκείτε ατομική πρακτική, οι παραπομπές από άλλους θεραπευτές μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμες για να δημιουργήσετε τη βάση πελατών σας. Ελάτε σε επαφή με επαγγελματίες της περιοχής σας για να δημιουργήσετε μια ομάδα θεραπειών, έναν σύνδεσμο από τον οποίο όλοι θα οφεληθείτε.

 1. Δώστε πίσω στην κοινότητά σας
  Ορισμένοι άνθρωποι δεν θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις υπηρεσίες σας. Μπορεί να μην έχουν ασφάλιση ή η ασφάλισή τους μπορεί να μην καλύπτει ολόκληρο το κόστος ή να μην έχουν τους πόρους. Δωρίστε τον χρόνο σας στην κοινότητα και αφήστε την κοινότητα να σας δει να εργάζεστε για να τη βελτιώσετε… Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη δωρεά συνεδριών θεραπείας, τη διανομή πληροφοριών σε ένα τοπικό φεστιβάλ ή οποιεσδήποτε άλλες ευκαιρίες εθελοντισμού που μπορεί να είναι κατάλληλες.

10. Η αυθεντικότητα είναι το κλειδί!

Αν όλα τα παραπάνω σας φαντάζουν πολύ υπερβολικά και δεν ταιριάζουν στην πραγματικότητα με τη δική σας επαγγελματική και προσωπική προσέγγιση, επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε τη χρυσή τομή στο marketing mix του θεραπευτικού σας γραφείου. Είναι σημαντικό η online παρουσία σας να βρίσκεται σε σύμπνοια με την φυσική παρουσία και αύρα σας.

Μεταξύ των ηθικών κριτηρίων της διαφήμισης, της διακριτικότητας, της γνώσης και φυσικά της εύρεσης του χρόνου, το μάρκετινγκ για τους θεραπευτές μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση Στo Nelipot studio έχοντας εμπειρία χρόνων στον εν λόγω τομέα μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε!

Written by -

hello!

Back To Top

Είμαστε ένα digital marketing studio με βάση τη Θεσσαλονίκη, ενώ δρούμε και αντιδρούμε σε όλο τo digital φάσμα αυτού του κόσμου. Με τη βοήθεια του διαδικτύου η ομάδα των νέων μα έμπειρων συνεργατών μας συσπειρώνεται για να σχεδιάσει το δικό σας διαδικτυακό ταξίδι με προορισμό τι άλλο, την επιτυχία του brand σας.

Βρείτε μας

Γρηγορίου Πατριάρχου Ε΄ 38, 54 248, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2317 00 2225
Κινητό: 6982 525225
Email: hello@nelipot.gr

Δώστε μας το email σας για να μαθαίνετε τα πιο hot νέα γύρω από το digital marketing.
Υποσχόμαστε ποιοτικό περιεχόμενο, χωρίς υπερβολές!

  © Nelipot.gr, All Rights Reserved

  Έχετε κάποιο νέο project;
  Ξεκινάμε;