fbpx

Blog

Event Marketing5 Tips για Προώθηση εκδήλωσης μέσα από τα Social Media!

5 Tips για Προώθηση εκδήλωσης μέσα από τα Social Media!

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα social media για την προώθηση μιας εκδήλωσης… Η σημασία του Event Marketing ή αλλιώς πως να προωθήσετε την εκδήλωσή σας μέσα από τα Social Media!

Η προώθηση μιας εκδήλωσης μέσω των κοινωνικών μέσων αποτελεί έναν αποδοτικό τρόπο να φτάσετε στο κοινό σας και να δημιουργήσετε ενθουσιασμό γύρω από αυτήν. Ο τομέας του event marketing έχει αναπτυχθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, με τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων να προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για τη δημιουργία ενός ευρύτερου και πιο διασυνδεδεμένου κοινού.

Εάν σκέφτεστε να διοργανώσετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για μια συναυλία, ένα επαγγελματικό συνέδριο ή ένα φεστιβάλ, τα social media αποτελούν ένα απαραίτητο εργαλείο για την προώθησή της. Εδώ είναι μερικοί τρόποι που μπορείτε να αξιοποιήσετε τα social media μέσα για να ενισχύσετε το event marketing και να κάνετε την εκδήλωσή σας να ξεχωρίσει:

1. Δημιουργήστε Περιεχόμενο Υψηλής Ποιότητας: Κατασκευάστε πρωτότυπο περιεχόμενο που αντικατοπτρίζει την ατμόσφαιρα και την προσωπικότητα της εκδήλωσής σας. Φωτογραφίες, βίντεο και γραπτό περιεχόμενο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προβάλετε το περιεχόμενο της εκδήλωσης σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τραβήξτε επίσης ποιοτικό υλικό, καθώς θα είναι χρήσιμο για την… επόμενη χρονιά/ημερομηνία διεξαγωγής της!

2. Χρησιμοποιήστε Κατάλληλα Hashtags: Τα hashtags είναι ένας τρόπος να κάνετε το περιεχόμενό σας εύρυθμα προσβάσιμο σε χρήστες που ενδιαφέρονται για συγκεκριμένα θέματα. Χρησιμοποιήστε hashtags που σχετίζονται με τον τύπο της εκδήλωσής σας και το κοινό που στοχεύετε και δελεάστε τους ακόλουθους σας ή τους παρευρισκόμενους να τα χρησιμοποιήσουν στις δικές τους αναρτήσεις, διευρύνοντας έτσι το κοινό της εκδήλωσης σας!

3. Στοχευμένη Διαφήμιση: Χρησιμοποιήστε τις δυνατότητες διαφημίσεων στα social media, όπως το Facebook, Instagram, TIK TOK, Youtube για να φτάσετε σε νέους ανθρώπους που ενδεχομένως να ενδιαφέρονται για την εκδήλωσή σας. Μπορείτε να ορίσετε τα κριτήρια στοχευμένης διαφήμισης βασιζόμενοι στην τοποθεσία, τα ενδιαφέροντα και τις δημογραφικές πληροφορίες του κοινού σας. Ρωτήστε μας!

4. Διαγωνισμοί και Κουπόνια: Οι διαγωνισμοί καιι τα κουπόνια μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού σας και να τους δώσουν κίνητρα για να συμμετάσχουν στην εκδήλωσή σας. Μπορείτε να προσφέρετε δωρεάν εισιτήρια, ειδικές εκπτώσεις ή ακόμη και αποκλειστικές προσφορές για τους ακολούθους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

5. Συνεργασία με Influencers: Η συνεργασία με επίδραστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της προβολής και της επιρροής της εκδήλωσής σας. Επιλέξτε επίδραστες που έχουν ακολούθους που ταιριάζουν με το κοινό που στοχεύετε και προσκαλέστε τους να προωθήσουν την εκδήλωσή σας.

Aυτά είναι μόνο κάποια από τα… όπλα στην “φαρέτρα” σας! Το event marketing συμπεριλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από digital marketing ενέργειες και η event marketing στρατηγική σας είναι ένα από τα βασικά σημεία που θα κρίνουν την επιτυχία της εκδήλωσης σας και της προέλευσης του κόσμου.

photo: theindexproject

Επίσης, σημαντικό βήμα είναι το Branding της εκδηλωσης σας και συγκεκριμένα το Λογότυπο της, η Ταυτότητα της, οι αφίσες, τα χρώματα και όλο το feeling… Aφήστε μας να σας βοηθήσουμε, τόσο στο Pre Event Marketing όσο και στο Αfter Event Marketing!

Το event marketing μέσω των social media μπορεί πραγματικά να κρίνει την επιτυχία της εκδήλωσής σας. Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω συμβουλές για να δημιουργήσετε μια δυναμική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να κερδίσετε την προσοχή του κοινού σας για την επερχόμενη εκδήλωσή σας.

Σαν ομάδα έχουμε καλύψει το digital & social media marketing εκδηλώσεων όπως το FxD Festival, το Girlboss by MeXOXO Festival, τα φιλοζωικά event Βark in the Park, Σκύλοι Καλοί Χωράνε, Dogs on the Dock και H Γιορτή των Ζώων μεγάλων δήμων πανελλαδικώς, πολυάριθμες εκδηλώσεις πελατών μας αλλά και άλλα φεστιβάλ στα οποία συμμετείχαμε ενεργά. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για το πως μπορεί η ομάδα του Nelipot studio να σας βοηθήσει να διοργανώσετε μια επιτυχημένη εκδήλωση.

Back To Top

Είμαστε ένα digital marketing studio με βάση τη Θεσσαλονίκη, ενώ δρούμε και αντιδρούμε σε όλο τo digital φάσμα αυτού του κόσμου. Με τη βοήθεια του διαδικτύου η ομάδα των νέων μα έμπειρων συνεργατών μας συσπειρώνεται για να σχεδιάσει το δικό σας διαδικτυακό ταξίδι με προορισμό τι άλλο, την επιτυχία του brand σας.

Βρείτε μας

Γρηγορίου Πατριάρχου Ε΄ 38, 54 248, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2317 00 2225
Κινητό: 6982 525225
Email: hello@nelipot.gr

Δώστε μας το email σας για να μαθαίνετε τα πιο hot νέα γύρω από το digital marketing.
Υποσχόμαστε ποιοτικό περιεχόμενο, χωρίς υπερβολές!

    © Nelipot.gr, All Rights Reserved

    Έχετε κάποιο νέο project;
    Ξεκινάμε;