fbpx

Blog

Συμβουλές Digital MarketingDigital Marketing για επιχειρήσεις: Tips για να τα καταφέρεις μόνος σου
πως να κανω digital marketing

Digital Marketing για επιχειρήσεις: Tips για να τα καταφέρεις μόνος σου

Έχεις δική σου επιχείρηση και αναζητάς καλύτερο τρόπο προώθησης;

Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις μια νέα επιχείρηση και θέλεις να ξεχωρίσεις καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος;

Ψάχνεις τρόπο να κάνεις γνωστό το brand σου ή να αυξήσεις την επισκεψιμότητα του website σου;

Γνωρίζουμε δυστυχώς πως μια μικρή επιχείρηση δεν μπορεί πάντα να διαθέσει υπέρογκα ποσά σε διαφημίσεις και πως το budget που αφορά στην προώθησή της είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Για αυτό το λόγο, σε αυτό το Nelipot blog συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να προχωρήσεις και μόνος σου στο ταξίδι προς την επιτυχία!

Παρουσία σε Social Media & Google

Σήμερα, όλοι είναι χρήστες κάποιου μέσου κοινωνικής δικτύωσης (ναι ακόμα και οι μαμάδες!) όπως είναι το Facebook, το Instagram, το ΤikTok, το Twitter κ.λπ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κατά 99% το κοινό στο οποίο απευθύνονται τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες της επιχείρησής σου αφιερώνει ένα κομμάτι της ημέρας του σε κάποιο από αυτά ή σε σερφάρισμα στο διαδίκτυο. Στις μέρες μας, η δυναμικότητα των Social Media αυξάνεται διαρκώς. Ακόμα κι εσύ θα έχεις πιάσει τον εαυτό σου να ψάχνεις ένα μαγαζί ή ένα προϊόν στο FB, στο IG ή ακόμη και στην Google. Για αυτό το λόγο πρέπει σίγουρα να διασφαλίσεις την παρουσία της επιχείρησής σου σε όσα μέσα κρίνεις ότι θα βοηθήσουν στην αναγνωρισιμότητα του Brand σου.

Τα πρώτα σου βήματα:

 • Αν δεν το έχεις ήδη κάνει, το πρώτο σου βήμα είναι να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό για την επιχείρηση σου στη πλατφόρμα κοινωνικής δικτυώσης που κρίνεις ότι ταιριάζει περισσότερο σε αυτήν.
 • Δώσε προσοχή στο περιεχόμεν που διαμοιράζεσαι. Είναι σημαντικό να ανεβάζεις μόνο εκείνο το υλικό που είναι σχετικό με την επιχείρησή σου στο λογαριασμό της.
 • Όλοι μας αναζητούμε την ποιότητα, για αυτό φρόντισε το περιεχόμενο που δημοσιεύεις στη σελίδα της επιχείρησής σου να είναι προσεγμένο και κατατοπιστικό.

Μη ξεχνάς ότι ο λογαριασμός της επιχείρησής σου είναι η εικόνα της στον έξω κόσμο… Δεν αρκεί απλώς να υπάρχει το προφίλ της επιχείρησης σου στα social media, για να σε γνωρίσει ο κόσμος!

 • Δεν αρκεί απλώς να υπάρχει το προφίλ της επιχείρησής σου στα social media για να σε γνωρίσει ο κόσμος. Πρέπει να διανέμεις τις πληροφορίες που θέλεις στους πελάτες σου με συνέπεια. Σκέψου ένα απλό παράδειγμα: κάποιος βρίσκει την επιχείρησή σου τυχαία και θέλει να μάθει περισσότερα για αυτήν. Αν κατά την αναζήτησή του, υπάρχει ποικιλία από posts ανεβασμένα σε τακτά χρονικά διαστήματα θα θεωρήσει ότι πίσω από αυτήν κρύβεται κάποιος που ειλικρινά ενδιαφέρεται για την πορεία της. Σε αντίθετη περίπτωση, αν υπάρχουν λίγες μόνο δημοσιεύσεις διάσπαρτες ανά μήνες ή ανά έτη, σίγουρα θα δυσκολευτεί να σχηματίσει καλή γνώμη, ιδίως όταν οι ανταγωνιστές σου προσπαθούν διαρκώς να “κεντρίσουν το ενδιαφέρον” του με κάθε ευκαιρία.

Μην αρκείσαι στα διαφημιστικά posts των προϊόντων ή των υπηρεσιών που παρέχεις. Προσπάθησε να κερδίσεις το κοινό σου με αστεία, με χρήσιμες πληροφορίες και με άλλο κατατοπιστικό περιεχόμενο!

 • Εκμεταλλεύσου σωστά τη δυναμικής μιας πλατφόρμας! Όταν διαθέτεις προσφορές, εκπτώσεις ή χρειάζεσαι να προωθήσεις κάποιο επερχόμενο συμβάν, φρόντισε να έχεις δημιουργήσεις τις κατάλληλες αναρτήσεις στους λογαριασμούς της επιχείρησής σου σε όλα τα κοινωνικά μέσα που είσαι χρήστης.
 • Τέλος, μη ξεχνάς να αναγράφεις και να υπενθυμίζεις την ιστοσελίδα σου στο κοινό σου.

Σημασία δεν έχει να δεις απλά το κοινό σου να αυξάνεται, σημασία έχει να κερδίσεις την αφοσίωσή του!

Για λίγο πιο προχωρημένους…

Αν όλα αυτά σου φαίνονται “αυτονόητα” και τα τηρείς ήδη… Συγχαρητήρια, είσαι σε καλό δρόμο! Και τι σημαίνει αυτό για σένα; Σημαίνει πως ήρθε η στιγμή να κάνεις το επόμενο βήμα στον χώρο του digital. Ας δούμε μαζί τις κορυφαίες συμβουλές που θα σε κάνουν καλό γνώστη του digital marketing.

 1. SEO time

Το ήξερες ότι για να εμφανιστεί ο ιστότοπός σου στις μηχανές αναζήτησης χρειάζεται τις σωστές λέξεις-κλειδιά; Ποιος ο λόγος να έχεις ένα όμορφο προφίλ στα social media αν ο δυνητικός πελάτης σου δεν μπορεί να σε βρει πουθενά κάνοντας μια απλή αναζήτηση στην Google; Συνήθως το να κάνεις την ιστοσελίδα σου φιλική στις μηχανές αναζήτησεις είναι μια αρκετά χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία. Όμως υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις και μόνος ή μόνη σου! Έχοντας πάντα κατά νου ότι η ιστοσελίδα σου είναι η βιτρίνα του μαγαζιού σου στο χώρο του Διαδικτύου θα πρέπει να:

 • Κατανοείς τι θέλει να βρει το κοινό σου όταν επισκέπτεται την ιστοσελίδα σου. και να χρησιμοποιείς τις σωστές φράσεις που θα το βοηθήσουν να βρει εύκολα και γρήγορα αυτό που ψάχνει!
 • Να δημιουργείς ελκυστικό και κατανοητό σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σου περιεχόμενο. Για αυτό φρόντισε οι τίτλοι της κάθε σελίδας σου να είναι σχετικοί και σαφείς!

Και να θυμάσαι: Καμία μέθοδος προώθησης δεν έχει σημασία αν οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να σε βρουν!

 1. Ξεκίνησε ένα blog

Θέλεις το κοινό σου να γνωρίσει καλύτερα την επιχείρηση ή τα προϊόντα σου και δεν έχεις βρει ακόμα τον τρόπο; Ξεκίνα να μιλάς για αυτά, δώσε την ευκαιρία στον κόσμο να σε γνωρίσει και να καταλάβει γιατί αξίζει να σε προτιμήσουν έναντι των ανταγωνιστών σου. Πίστεψε μας, με τη δημιουργία ενός blog στο site σου, όχι μόνο θα κερδίσεις την αγάπη του κοινού σου αλλά παράλληλα θα δημιουργήσεις σπουδαίο περιεχόμενο που θα σου δώσει μια καλή θέση στις αναζητήσεις (Πώς θα γίνει αυτό; Μα θα έχεις βελτιστοποιήσει ήδη πολύ καλύτερα τη σελίδα σου!)

Nelipot tip: Για να κάνεις πιο ελκυστικό το blog σου, χρησιμοποίησε τη μέθοδο των ερωτοαπαντήσεων στο ιστολόγιό σου!

 1. Ανάπτυξε μια λίστα email ή αλλιώς δημιούργησε το δικό σου newsletter

Σίγουρα υπάρχει κοινό που ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες σου και πολύ περισσότερο για τις επερχόμενες προσφορές στο κατάστημά σου. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να είσαι ακόμη πιο κοντά στους δυνητικούς πελάτες σου φτιάχνοντας ένα newsletter. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συγκεντρώσεις τα emails των πελατών σου (πάντα με τη δική τους συναίνεση) και να τους αποστέλλεις ενημερωτικό υλικό που τους αφορά σε σταθερή βάση. Έτσι, δε θα ξεχάσουν ποτέ να κάνουν τις αγορές τους από το κατάστημά σου!

Nelipot tip: Τοποθέτησε το πεδίο εγγραφής του newsletter σου στο τέλος κάθε ανάρτησης στον ιστότοπό σου, στο σημείο δηλαδή που ο χρήστης θα κάνει το τελικό scroll down στην σελίδα σου. Με αυτό τον τρόπο, θα αυξήσεις κατά πολύ τις πιθανότητες εγγραφής χωρίς να τον κουράζεις στη περιήγησή του.

 1. Διαφημίσεις στο facebook; Πες τελικά το ναι!

Ακόμα και για εταιρείες B2B οι διαφημίσεις στο Facebook έχουν αποδειχθεί απίστευτα αποτελεσματικές. Στόχευσε σε συγκεκριμένα είδη κοινού βάσει δημογραφικών στοιχείων, ενδιαφερόντων ή γεωγραφικών περιοχών που να ταιριάζουν με τα προφίλ του δυνητικού πελάτη σου.

Nelipot tip: Χρησιμοποίησε την υπάρχουσα λίστα email των πελατών σου για να δημιουργήσεις ένα Facebook Lookalike κοινό.

Δηλαδή το Facebook μπορεί να μου βρει πελάτες; Η απάντηση είναι πως ναι! Το Facebook σου παρέχει τη δυνατότητα να στοχεύσεις απευθείας με διαφημίσεις μόνο εκείνο το κοινό που φέρει κοινά χαρακτηριστικά με τους ήδη υπάρχοντες πελάτες σου!

Μήπως όλα αυτά σου δημιούργησαν απορίες;

Η επιτυχία σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν είναι δεδομένη. Για αυτό όλη η ομάδα του Nelipot Digital studio είναι εδώ για να σε βοηθήσει στο κάθε σου βήμα. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε εξατομικευμένο πλάνο δράσης για την επιχείρηση σου και τη σωστή digital marketing στρατηγική που θα σε κάνει να δεις το αποτέλεσμα που πάντα ήθελες για το Brand σου.

Μη διστάζεις να μας γνωρίσεις. Επικοινώνησε μαζί μας εδώ.

Back To Top

Είμαστε ένα digital marketing studio με βάση τη Θεσσαλονίκη, ενώ δρούμε και αντιδρούμε σε όλο τo digital φάσμα αυτού του κόσμου. Με τη βοήθεια του διαδικτύου η ομάδα των νέων μα έμπειρων συνεργατών μας συσπειρώνεται για να σχεδιάσει το δικό σας διαδικτυακό ταξίδι με προορισμό τι άλλο, την επιτυχία του brand σας.

Βρείτε μας

Γρηγορίου Πατριάρχου Ε΄ 38, 54 248, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2317 00 2225
Κινητό: 6982 525225
Email: hello@nelipot.gr

Δώστε μας το email σας για να μαθαίνετε τα πιο hot νέα γύρω από το digital marketing.
Υποσχόμαστε ποιοτικό περιεχόμενο, χωρίς υπερβολές!

  © Nelipot.gr, All Rights Reserved

  Έχετε κάποιο νέο project;
  Ξεκινάμε;