fbpx

Blog

Social Media TipsSocial Media Marketing για επιχειρήσεις: Ποιο Social Media κανάλι να επιλέξω για την καλύτερη προβολή του Brand μου

Social Media Marketing για επιχειρήσεις: Ποιο Social Media κανάλι να επιλέξω για την καλύτερη προβολή του Brand μου

Έχετε δική σας B2C επιχείρηση και δεν γνωρίζετε ποιο Social Media κανάλι είναι ιδανικό για το brand σας; 

Σχεδιάζετε τη δική σας στρατηγική μάρκετινγκ και αναρωτιέστε αν πρέπει να επενδύσετε στο TikTok ή στο Instagram; 

Αξίζει να διαφημιστείτε στο Youtube και πόσο θα κοστίσει; 

Τι συμβαίνει με τις διαφημίσεις στο Facebook; Άραγε θα χρειαστείτε LinkedIn;

Εάν έχετε μικρή επιχείρηση και δεν ξέρετε πώς να κάνετε το social media marketing της επιχείρησής σας και σε ποιο social media platform να επενδύσετε, συνεχίστε την ανάγνωση γιατί σε αυτό το blog θα σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποιο είναι το κατάλληλο social media «κανάλι» για το brand σας και σε ποιο αξίζει να αφιερώσετε το χρόνο σας!

Facebook: Το No1 Social Media κανάλι για να βρείτε το κοινό σας

Το Facebook είναι μια ασφαλής και διαδεδομένη πλατφόρμα που συνδέει καθημερινά χρήστες με επιχειρήσεις, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται ακόμη και ως μηχανή αναζήτησης. Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα στο χώρο του Διαδικτύου με περισσότερους από 2,95 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.

Αλλά τι σημαίνει αυτό για εσάς; Σημαίνει ότι εδώ μπορείτε να προσεγγίσετε καλύτερα το κοινό-στόχο σας, να βρείτε περισσότερους δυνητικούς πελάτες αλλά και να αλληλεπιδράσετε μαζί τους ανά πάσα στιγμή κάνοντας αναρτήσεις, αλλά και μέσω του Messenger! 

Το πρώτο βήμα; Δημιουργία επαγγελματικής σελίδας Facebook!

Αφού δημιουργήσετε τη δική σας επαγγελματική σελίδα (Facebook Business Page), μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες των προϊόντων σας, videos, καθημερινές πληροφορίες, συμβουλές, να χτίσετε το δικό σας «eShop» στο Facebook, να οργανώσετε ένα event ή κάποιο GiveAway αλλά και να λάβετε online κριτικές που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το Brand σας. Με αυτό τον τρόπο θα χτίσετε σταδιακά τη δική σας online κοινότητα (community).

Ταιριάζει το Facebook στο δικό μου Brand; 

Θα έλεγε κανείς ότι είναι ίσως η πιο ευέλικτη από όλες τις πλατφόρμες, με την έννοια ότι ταιριάζει σε όλους τους τύπους περιεχομένου. Είτε έχετε μικρή επιχείρηση, είτε μεγάλη, είτε είναι eShop είτε όχι, αλλά και οτιδήποτε κι αν παράγετε, το Facebook είναι ένα Social Media Channel που σας προσφέρει με λίγες μόνο κινήσεις αναγνωρισιμότητα και επικοινωνία με όλο τον κόσμο. Α και μη ξεχνάτε! Μπορείτε να απολαύσετε ακόμα περισσότερες δυνατότητες για την αποτελεσματική και στοχευμένη προώθηση της επιχείρησής σας μέσω των Facebook Ads!

Αν το target group σας είναι άτομα όλων των ηλικιών,  η ομάδα μας σας προτείνει να επενδύσετε σε μια ολοκληρωμένη παρουσία της επιχείρησης σας στο Facebook, καθώς αποτελεί ένα βασικό εργαλείο Social Media και Digital Marketing που συγκεντρώνει όλους τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.  

instagram για επιχειρησεις

Instagram: Μια εικόνα χίλιες λέξεις

Το Instagram ξεκίνησε ως ένα Social Media network για τον διαμοιρασμό φωτογραφιών, στη συνέχεια προστέθηκαν τα μίνι βίντεο και πλέον είναι ένα από τα κυρίαρχα κανάλια μάρκετινγκ για το 2023. Πρόκειται για ένα app εστιασμένο στους χρήστες κινητών συσκευών που εστιάζει στην εικόνα και στην αισθητική. Ένα προσεγμένο και καλά σχεδιασμένο post μπορεί να οδηγήσει τους χρήστες να διαβάσουν την περιγραφή της δημοσίευσης σας, επισκεφτούν το Instagram profile σας ή ακόμα και το website/eShop σας.

Αυτό είναι το ιδανικό κανάλι για να προωθήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, να φτιάξετε το shop σας, να ενημερώσετε το κοινό σας για προσφορές, να αναδείξειτε την εταιρική σας κουλτούρα, να μοιραστείτε συμβουλές και πεποιθήσεις, να κάνετε Lives και Giveaways, να συνεργαστείτε με Influencers και να συνδεέστε δυναμικά με το κοινό σας. 

Το Instagram θυμίζει ένα άλμπουμ φωτογραφιών, μια προσωπική συλλογή της επιχείρησής σας. Εμπλουτίστε το προφίλ σας και με Reels, δηλαδή με σύντομα βίντεο!

Είναι το Instagram ένα καλό μέσο για την προώθηση της επιχείρησής μου;

Παρόλο που το Instagram λειτουργεί καλύτερα για μεγάλα brands που επιδεικνύουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους και επενδύουν διαρκώς στη διαφήμιση, κάθε μικρή – μεσαία επιχείρηση μπορεί να έχει μια επιτυχημένη παρουσία στο Instagram που θα της αποφέρει κέρδος ακολουθώντας τη σωστή στρατηγική marketing. Για παράδειγμα, αν στοχεύετε σε νεανικό κοινό, τότε επενδύστε στο Instagram γιατί σίγουρα θα το βρείτε εδώ. Το καλύτερο; Πλέον μπορείτε να έχετε εξαιρετικές επιλογές στοχευμένης διαφήμισης στο Facebook & το Instagram μέσα ταυτόχρονα, αφού και τα δυο μέσ ανήκουν στην εταιρεία META!

linkedin για επιχειρησεις

LinkedIn: Χτίστε το δικό σας επαγγελματικό Social Media Network

Το LinkedIn είναι ένας ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης αποκλειστικά για επαγγελματίες. Αν ενδιαφέρεστε για B2B συνεργασίες και την προώθηση της επιχείρησής σας σε άλλους επαγγελματίες του χώρου, τότε η δημιουργία της δικής σας εταιρικής σελίδας στο LinkedIn είναι ό,τι χρειάζεστε. Σε αυτή τη πλατφόρμα μπορείτε να μοιραστείτε τα νέα της επιχείρησής σας, να προβάλετε τις δράσεις σας, να πάρετε πληροφορίες για τον κλάδο σας, να προωθήσετε την εταιρική σας κουλτούρα, να προσλάβετε προσωπικό και όσοι χρήστες σας ακολουθούν θα λαμβάνουν τακτικά ενημερώσεις για εσάς.

Αν το LinkedIn ταιριάζει στο πρότυπο της επιχείρησής σας, μη δημιουργήσετε μόνο την σελίδα της επιχείρησής σας, αλλά και ένα προσωπικό – επαγγελματικό προφίλ Linkedin που θα προωθεί εσάς!

Σήμερα το LinkedIn είναι ένα από τα χρησιμότερα εργαλεία για τη δημιουργία νέων επαγγελματικών συνδέσεων σε όλο τον κόσμο. Δείτε εδώ έναν αναλυτικό οδηγό για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου Linkedin Profile!

Αξίζει το brand μου να είναι στο LinkedIn; 

Αν διαθέτετε B2B επιχείρηση, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε μια ενεργή παρουσία σε αυτό το μέσο. Όμως, ακόμα και αν έχετε μια B2C εταιρεία, μπορείτε να επωφεληθείτε από μια σελίδα στο LinkedIn, καθώς αυτή η πλατφόρμα σας επιτρέπει να συνδέεστε με πελάτες και να ενισχύετε διαρκώς την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας. Επιπλέον, με τη διαφήμιση μέσω των LinkedIn ads, μπορείτε να προωθήσετε ακόμα καλύτερα την εταιρεία σας!

να κανω youtube για επιχειρηση

YouTube: Μοιραστείτε τα Videos της επιχείρησής σας

Το ξέρατε ότι το YouTube συγκεντρώνει περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα; Κι όμως είναι αλήθεια. Το Youtube είναι πλέον μια από τις πιο αγαπημένες πλατφόρμες των χρηστών για να βλέπουν και να μοιράζονται videos καθημερινά.

Εδώ μπορείτε να κοινοποιήσετε μικρής ή μεγάλης διαρκείας βίντεο για να περάσετε τα μηνύματα που θέλετε, να μοιραστείτε συμβουλές, σκέψεις και συναισθήματα, να απαντήσετε σε διάφορα Q&A που λάβατε στο Instagram, να φτιάξετε playlists οργανώνοντας το content σας σωστά και να προωθήσετε την επιχείρησή σας στο ευρύ κοινό, με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα! Φυσικά, η δημουργία περιεχομένου δεν είναι κάτι εύκολο και χρειάζεται μια ξεχωριστή στρατηγική αλλά και επένδυση χρόνου και budget.

Αξίζει να επενδύσω στο Youtube;

Ναι, καθώς η Google κατέχει πλέον το YouTube. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι όλα σας τα videos  μπορούν να φτάσουν ψηλά στα αποτελέσματα μιας αναζήτησης στο Google, κάνοντας την επωνυμία σας περισσότερο γνωστή, αξιόπιστη, και φυσικά, SEO friendly. Και επειδή σήμερα, οι περισσότεροι καταναλωτές επηρεάζονται περισσότερο από τις διαφημίσεις στο Διαδίκτυο από ότι στη τηλεόραση, αν μας ρωτούσατε «Πού πρέπει να διαφημίσω την επιχείρησή μου; Στη τηλεόραση ή στο Youtube;», τώρα ξέρετε ήδη την απάντηση!

Είχατε ποτέ σκεφτεί ότι δημιουργώντας περιεχόμενο στο Youtube, μπορείτε να εμπλουτίσετε τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της επιχείρησής σας, διατηρώντας την αφοσίωση των χρηστών;

Εάν θέλετε να επεκτείνειτε ακόμη περισσότερο την απήχησή σας, η ομάδα μας σας προτείνει την παραγωγή ξεχωριστού περιεχομένου στο TikTok, ένα app που έχει αναδειχθεί ως το αγαπημένο Social Media κανάλι για την προβολή μικρού μήκους βίντεο.

tik tok gia epixeirhseis

Tiktok: Το σωστό Social Media Marketing σε λίγα δευτερόλεπτα

Θα έχετε σίγουρα ακούσει τις φράσεις «Το άκουσα στο TikTok» ή «TikTok made me buy it!». Το TikTok βρίσκεται σε περισσότερες από 150 χώρες με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες και είναι μία απίστευτα δημοφιλής εφαρμογή που δημιουργεί trends στο λεπτό. Αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί σήμερα το No1 αγαπημένο μέσο digital marketing όλων των ηλικιών. Γιατί; Απλούστατα επειδή έχει το μεγαλύτερο engagement rate από κάθε άλλο social media. Η αφοσίωση των χρηστών σε αυτή την εφαρμογή είναι τόσο μεγάλη που ο μέσος χρήστης αφιερώνει περισσότερο από 1,5 ώρα την ημέρα σε αυτήν. 

Εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε πρωτότυπα mini clips για την επιχείρησή σας χρησιμοποιώντας viral ήχους, τραγούδια, hashtags, να κάνετε live videos, να συνεργαστείτε με influencers, να κάνετε διαφημίσεις αλλά και να εκμεταλλευτείτε τις τάσεις που μπορούν να σας φέρουν προβολές και followers μέσα σε λίγα λεπτά από την δημοσίευση του κάθε post σας. H οργανική απήχηση είναι τεράστια και εχετε τη δυνατότητα να κερδίσετε views χωρίς διαφήμιση κάτι που είναι πολύ δυσκολο πλέον σε μέσα όπως το Facebook και το Instagram.

Γιατί να ξεκινήσω τη προώθηση της επιχείρησής μου στο TikTok;

Αρχικά να σας πούμε, ότι το κοινό του TikTok δεν είναι μόνο νεανικό αλλά πλέον έχει γίνει ένας άξιος ανταγωνιστής του Facebook και του Instagram που λατρεύουν άτομα από όλες τις ηλικίες. Αυτή η πλέον must have εφαρμογή σας επιτρέπει να δίνετε μια προσωπική νότα στη διαφήμιση του brand σας και να σας κάνει να ξεχωρίσετε. Πράγματι, οι περισσότεροι χρήστες νιώθουν πιο κοντά σε επιχειρήσεις που βλέπουν στο TikTok, εκτιμούν αυτές που ασχολούνται με τις τελευταίες τάσεις και επηρεάζονται αρκετά από τις κριτικές των χρηστών.

Αν θέλετε να είστε ένα βήμα πιο μπροστά από τους ανταγωνιστές σας, δώστε μια ευκαιρία στο TikTok και αυτό δεν θα σας προδώσει. Άλλωστε, η παραγωγική περιεχομένου και η γρήγορη δημιουργία βίντεο πολλαπλών λήψεων με το πάτημα ενός κουμπιού ποτέ δεν ήταν ευκολότερη!

Πώς να επιλέξω τα κατάλληλα Social Media για την επιχείρησή μου;

Αρχικά, σκεφτείτε τι τύπο επιχείρησης έχετε, δεν είστε σίγουροι; Δείτε και αυτό το άρθρο μας, αφορά το θέμα “social media για μικρές επιχειρήσεις”. Είναι μόνο διαδικτυακό το κατάστημά σας ή έχετε φυσική παρουσία; Να θυμάστε ότι πάντα πρέπει να στοχεύετε στο Social Media που είναι πιθανότερο να βρείτε το κοινό και την αγορά-στόχο σας. Μερικές χρήσιμες ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε είναι:

Πού περνάνε οι χρήστες που στοχεύω περισσότερο χρόνο; Σε ποιες πλατφόρμες βρίσκονται οι ανταγωνιστές μου και πώς προσεγγίζουν αυτοί τους καταναλωτές; Απευθύνομαι σε επαγγελματίες (LinkedIn); Χρειάζεται η επιχείρησή μου μακροσκελή βίντεο για να επηρεάσει το κοινό (YouTube) ή είναι καλύτερες οι πιο σύντομες προβολές (TikTok); 

Εστιάζοντας σε μια Omnichannel στρατηγική θα καταφέρετε να παρέχετε μία ομοιόμορφη και συνεπή χρηστική εμπειρία στους πελάτες σας. Συνδέοντας τα φυσικά με τα ψηφιακά σας κανάλια (πώλησης και επικοινωνίας), το κοινό σας θα μπορεί να αγοράσει από οποιοδήποτε κανάλι εκείνο επιθυμεί (φυσικό κατάστημα, eShop, facebook marketplace, creator marketplace κ.λπ.). Για αυτό το λόγο συχνά ακούμε ότι το Social Media Marketing μιας επιχείρησής μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία αγοράς στους πελάτες!

Μην πελαγώνετε! Δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε όλα τα Social Media, επιλέξτε 2 ή 3 πλατφόρμες και επικεντρώστε τη προσοχή σας σε αυτές!

Αν ήδη γνωρίζετε πως το Digital Marketing και η παρουσία σας στα Social Media είναι ένας πολύ καλός τρόπος να να ενισχύσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας (Brand Awareness), να αλληλεπιδράσετε απευθείας με το κοινό σας, να τονώσετε την διαδικτυακή παρουσία σας και να προσεγγίσετε νέους πελάτες, τότε βρίσκεστε ήδη σε πολύ καλό δρόμο.

Η ομάδα μας μπορεί να σας βοηθήσει στο διαδικτυακό σας ταξίδι! Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο hello@nelipot.gr ή καλέστε μας στο 2317 00 2225 για να λάβετε μια εξατομικευμένη προσφορά διαχείρισης social media για την επιχείρησή σας! Ακόμα το σκέφτεστε;

Και για εσάς που αναζητάτε χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα αναπτύξετε μόνοι/ες σας τα Social Media της επιχείρησή σας μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα blog μας!

Back To Top

Είμαστε ένα digital marketing studio με βάση τη Θεσσαλονίκη, ενώ δρούμε και αντιδρούμε σε όλο τo digital φάσμα αυτού του κόσμου. Με τη βοήθεια του διαδικτύου η ομάδα των νέων μα έμπειρων συνεργατών μας συσπειρώνεται για να σχεδιάσει το δικό σας διαδικτυακό ταξίδι με προορισμό τι άλλο, την επιτυχία του brand σας.

Βρείτε μας

Γρηγορίου Πατριάρχου Ε΄ 38, 54 248, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2317 00 2225
Κινητό: 6982 525225
Email: hello@nelipot.gr

Δώστε μας το email σας για να μαθαίνετε τα πιο hot νέα γύρω από το digital marketing.
Υποσχόμαστε ποιοτικό περιεχόμενο, χωρίς υπερβολές!

    © Nelipot.gr, All Rights Reserved

    Έχετε κάποιο νέο project;
    Ξεκινάμε;