fbpx

Blog

Συμβουλές Digital MarketingSocial Media για μικρές επιχειρήσεις: Τι, πώς, γιατί!
ψηφιακο μαρκετινγκ για μικρες επιχειρησεις

Social Media για μικρές επιχειρήσεις: Τι, πώς, γιατί!

Γνώρισε τα πλεονεκτήματα και ξεχώρισε απέναντι στις μεγάλες επιχειρήσεις! Μάθε πως το Social Media Marketing ωφελεί τις μικρές επιχειρήσεις…

Έχεις μικρή ή μεσαία επιχείρηση και βλέπεις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου σου να έχουν ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να γίνονται γνωστές στον κόσμο και να πετυχαίνουν όλα όσα θα ήθελες και εσύ να πετυχείς; 

Φοβάσαι πως η δική σου επιχείρηση δε θα μπορέσει ποτέ να συγκριθεί με μια μεγάλη εταιρεία; Αλλωστε πως να συγκριθούν οι πόροι και οι δύναμη σας, είναι αδύνατον!

Κι όμως γίνεται! Αυτό που δεν γνωρίζεις είναι ότι εν αντιθέσει με τις μεγάλες επιχειρήσεις, μια οποιαδήποτε μικρή επιχείρηση αν εκμεταλλευτεί σωστά τις δυνατότητες που προσφέρουν τα social media έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των “κολοσσών”. Σε αυτό το blog λοιπόν θα σε βοηθήσουμε να καταλάβεις γιατί η επιχείρησή σου αξίζει πραγματικά να επενδύσει στο ψηφιακό μάρκετινγκ και στα social media!

Τα 2 μαγικά συστατικά της επιτυχίας στα Social Media ή αλλιώς Digital Marketing και μικρές επιχειρήσεις

Το πρώτο συστατικό έχει όνομα και λέγεται: Αφοσίωση! 

Σε όλους και όλες μας αρέσει η προσοχή. Σκέψου το απλά: επιθυμείς οι πελάτες σου να σε ξεχωρίζουν έναντι των ανταγωνιστών σου και σε αυτούς αρέσει αντίστοιχα να αισθάνονται ότι έκαναν την σωστή επιλογή. Αυτό περιγράφει μια μοναδική σχέση αλληλεπίδρασης μεταξύ σας, που χτίζεται αρκετά σήμερα με τη χρήση των social media (Facebook, Instagram, TikTok, Google κ.α.). Η παρουσία σου στα παραπάνω δεν σε βοηθά μόνο να κάνεις γνωστή την επιχείρησή σου (brand awareness) και να συνδεθείς με τους τρέχοντες πελάτες σου αλλά σου προσφέρει επίσης την ευκαιρία να χτίσεις τις σχέσεις εμπιστοσύνης και δέσμευσης που χρειάζεσαι για να διατηρήσεις μακροχρόνιους ευχαριστημένους πελάτες. 

Το δεύτερο συστατικό; Η ενεργή παρουσία του brand σου! 

Δυστυχώς δεν αρκεί απλώς να υπάρχεις στον χώρο του διαδικτύου. Η συχνή αλληλεπίδραση με τους ακόλουθους σου και μη, είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για να δεις την επιχείρηση σου να απογειώνεται! 

Woman using a smartphone social media conecpt

Ας δούμε τώρα τα βασικά πλεονεκτήματα του social media marketing για το brand σου: Ποια είναι τα σωστά social media για την επιχείρηση σας;

  1. Μια μικρή επιχείρηση χτίζει ευκολότερα προσωπικές σχέσεις και εξατομικευμένες εμπειρίες αγοράς!

Με την πάροδο των ετών, είναι αλήθεια ότι η όλη εμπειρία της αγοράς προσωποποιείται όλο και περισσότερο και γίνεται με πιο αυστηρά κριτήρια. Ο μέσος καταναλωτής προτιμά μια προσωπική εξυπηρέτηση και για αυτό το λόγο η στροφή προς τις μικρότερες επιχειρήσεις είναι εντονότερη σε σύγκριση με το παρελθόν. Αν διαθέτεις φυσικό κατάστημα, σίγουρα θα αφιερώσεις στον πελάτη σου τον χρόνο και τις συμβουλές που χρειάζεται για να τον κερδίσεις! Με παρόμοιο τρόπο πρέπει να φροντίζεις και το “ψηφιακό σου μαγαζί”, δηλαδή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της επιχείρησής σου. Εκμεταλλεύσου την αμεσότητα που σου προσφέρουν τα social media για να δώσεις εξατομικευμένες συμβουλές και λύσεις στους πελάτες σου απαντώντας στα μηνύματά τους. Άλλωστε…

  1. Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να διαχειριστούν ευκολότερα την επαφή με τους πελάτες τους σε σχέση με τις μεγαλύτερες εταιρείες

Αν έχεις μια μικρή επιχείρηση μπορείς να διαχειριστείς καλύτερα τα σχόλια και τα μηνύματα των πελατών σου. Κατά γενική ομολογία, οι αναπάντητες ερωτήσεις κάνουν μια επιχείρηση να φαίνεται μη επαγγελματική και αδιάφορη. Η γρήγορη απόκριση στα σχόλια και τις ερωτήσεις των πελατών σου δείχνει ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά για αυτούς αλλά και για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που τους παρέχεις. Με αυτό τον τρόπο θα κερδίσεις την αγάπη, την εκτίμηση και την αφοσίωση που χρειάζεσαι για να ξεχωρίσεις. Να θυμάσαι… επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο δημιουργεί πάντοτε ευχαριστημένους πελάτες.

  1. Μια μικρή επιχείρηση μπορεί να προωθήσει το περιεχόμενο της με μικρότερο κόστος διαφήμισης

Προφανώς μια μικρή επιχείρηση δεν μπορεί να διαθέσει τα ίδια χρηματικά ποσά για διαφήμιση σε σχέση με μια μεγαλύτερη και η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται! Η παρουσία και μόνο στα social media είναι ένας δωρεάν τρόπος διαφήμισης της επιχείρησής σου. Ωστόσο, διαθέτοντας ένα μικρό ποσό για διαφημίσεις στο Facebook και στο Instagram έχεις τη δυνατότητα να στοχεύσεις το συγκεκριμένο κοινό που θέλεις να προσεγγίσεις. Φυσικά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και πάντα εχει να κάνει με τον κλάδο της επιχείρησης σου, πχ τα προϊόντα ένδυσης και ομορφιάς έχουν τεράστιο ανταγωνισμό σε σύγκριση με τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, άρα και μεγαλύτερα ad spend (κόστη διαφήμισης).

Μια μικρή επιχείρηση δεν χρειάζεται να στοχεύει σε διαφημίσεις ολόκληρη την Ελλάδα ξοδεύοντας υπέρογκα ποσά. Είναι πιο συνετό και κερδοφόρο για αυτήν να επωφελείται από την στόχευση της περιοχής στην οποία βρίσκεται και να δίνει έμφαση στους κατοίκους μιας συγκεκριμένης τοποθεσίας και ομάδας. 

Επίσης, μη ξεχνάς ότι η διαφήμιση στα social media σου είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που σου παρέχει τη δυνατότητα να ενημερώνεις το κοινό σου για προσφορές, νέα προϊόντα και υπηρεσίες αλλά για όσα ήδη βρίσκονται στις αποθήκες ή στο κατάστημα σου!

  1. Μια μικρή επιχείρηση μπορεί να απευθυνθεί με περισσότερη άνεση στο κοινό της ενθαρρύνοντας τις κριτικές, τα σχόλια και άμεσες αλληλεπιδράσεις με το κοινό

Στο διαδίκτυο υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία επιλογών που είναι λογικό ένας καταναλωτής να χάνεται στη πληροφορία. Τα social media δίνουν συνήθως την λύση σε αυτό το πρόβλημα. Ζήτησε από τους ευχαριστημένους πελάτες σου να ανεβάσουν μια φωτογραφία κάνοντας tag την επιχείρησή σου. Με αυτό τον τρόπο, θα δώσεις την ευκαιρία σε νέους πελάτες να σε γνωρίσουν ακόμη καλύτερα. Ως ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης η παρουσία σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σε βοηθήσει να πιστοποιήσεις την αυθεντικότητα της επιχείρησης σου και να χτίσεις παράλληλα τη σχέση εμπιστοσύνης που χρειάζεσαι για να είσαι σίγουρα μια από τις πρώτες επιλογές των πελατών κατά την αναζήτηση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Λαμβάνοντας τις πραγματικές απόψεις των πελατών σου, είσαι επίσης σε θέση να έχεις μια καθαρή εικόνα για τη στάση της επιχείρησής σου στην αγορά, να γνωρίζεις τα πιθανά προβλήματα που υπάρχουν ώστε να τα αντιμετωπίζεις για να οδεύεις πάντα προς το καλύτερο! 

Η παρουσία στα social media είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσεις ενεργή την επιχείρησή και το brand σου στο μυαλό των πελατών. Στο Nelipot Digital studio στηρίζουμε έμπρακτα όλες τις μικρές επιχειρήσεις για να πετύχουν τους στόχους τους και τις βοηθάμε να αναπτυχθούν και να ξεχωρίσουν στον κλάδο που δραστηριοποιούνται. Αν αυτό το blog αντιπροσώπευε το προφίλ της επιχείρησής σου η ομάδα μας μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις το πακέτο μάρκετινγκ που χρειάζεσαι. Αν θέλεις να συνεργαστούμε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις μαζί μας εδώ. Σε περιμένουμε!

Αν η πιο πρόσφατη αναζήτηση σου στις μηχανές αναζήτησης ήταν: διαχείριση Social Media – Διαφημιστική Εταιρεία. Είσαι στο σωστό μέρος…

Θέλεις να αναβαθμίσεις τα social media του brand σου χωρίς να επιβαρυνθείς με το μηνιαίο fee ενός agency, το πακέτο συνεργασίας «DIY: Social Media Kit» είναι αυτό που έψαχνες! Δώσε στο brand σου την online παρουσία που του αξίζει, με απόλυτα προσιτό κόστος και πρωτότυπο social media περιεχομενο διάρκειας 6 μηνών ή 1 έτους.

Επικοινώνησε μαζί μας εδώ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο hello@nelipot.gr ή κάλεσε μας στο 2317 00 2225 και πάρε μια εξατομικευμένη προσφορά για την επιχείρησή σου! Ακόμα το σκέφτεσαι;

Back To Top

Είμαστε ένα digital marketing studio με βάση τη Θεσσαλονίκη, ενώ δρούμε και αντιδρούμε σε όλο τo digital φάσμα αυτού του κόσμου. Με τη βοήθεια του διαδικτύου η ομάδα των νέων μα έμπειρων συνεργατών μας συσπειρώνεται για να σχεδιάσει το δικό σας διαδικτυακό ταξίδι με προορισμό τι άλλο, την επιτυχία του brand σας.

Βρείτε μας

Γρηγορίου Πατριάρχου Ε΄ 38, 54 248, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2317 00 2225
Κινητό: 6982 525225
Email: hello@nelipot.gr

Δώστε μας το email σας για να μαθαίνετε τα πιο hot νέα γύρω από το digital marketing.
Υποσχόμαστε ποιοτικό περιεχόμενο, χωρίς υπερβολές!

    © Nelipot.gr, All Rights Reserved

    Έχετε κάποιο νέο project;
    Ξεκινάμε;