fbpx

Blog

Social MediaΠολιτικό Marketing: Τα Social Media ως εργαλείο για Πολιτικούς!
social media gia politikous social media gia politikh

Πολιτικό Marketing: Τα Social Media ως εργαλείο για Πολιτικούς!

Πολλοί πολιτικοί και υποψήφιοι που δεν γνωρίζουν πώς να διαχειρίζονται έναν καθαρό και υπεύθυνο λογαριασμό στα social media, έρχονται σε εμάς και μας κάνουν μια απλή ερώτηση: Γιατί να επενδύσω στα social media για την προώθηση της πολιτικής μου καμπάνιας; Η δική μας απάντηση είναι… και γιατί όχι; 

Οι πολιτικοί στη σύγχρονη εποχή έχουν βρει έναν ισχυρό σύμμαχο στα social media! Η παρουσία τους σε πλατφόρμες όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram έχει εξελιχθεί από απλή προβολή σε ένα ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας και προώθησης των πολιτικών τους ιδεών, αφού προσφέρει ένα εύπεπτο τρόπο προώθησης μέσα από απλά οπτικοακουστικά ερεθίσματα, τα οποία συνοψίζουν τις θέσεις και τα πιστεύω τους, χωρίς να μπερδεύουν τους ψηφοφόφορους με περιττές πληροφορίες.

 

3 Πλεονεκτήματα από την ενασχόληση ενός Πολιτικού προσώπου με τα Social Media

 

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης των κοινωνικών μέσων από πολιτικούς είναι η άμεση επαφή με το κοινό. Μέσα από τα posts τους, τα live videos, και τα tweets, οι πολιτικοί μπορούν να επικοινωνούν άμεσα και προσωπικά με τους ψηφοφόρους τους. Αυτή η προσβασιμότητα δημιουργεί μια σχέση εμπιστοσύνης και διαφάνειας με το κοινό.

 

1. Απευθείας Προσέγγιση μεγάλου Κοινού εν δυνάμει Ψηφοφόρων

2. Γνωστοποίηση των Απόψεων/Θέσεων εύκολα, μέσα από εξυπνες εικόνες & βίντεο

3. Δημιουργία ενεργής Κοινότητας εν δυνάμει ψηφοφόρων

 

Οι πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων παρέχουν στους πολιτικούς τη δυνατότητα να προβάλλουν τις ιδέες τους χωρίς τον φίλτρο των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με το κοινό τους, χωρίς την παρεμβατικότητα δημοσιογράφων και συντακτών, έχουν το ελεύθερο να εκφραστούν πάντα μέσα από τις συμβουλές των συνεργατών τους σε θέματα digital προβολής (δηλαδή εμάς στο Nelipot studio!).

 

Τα social media επίσης λειτουργούν ως εργαλείο για τη συγκέντρωση υποστήριξης και κινητοποίησης των ψηφοφόρων. Με την οργάνωση εκστρατειών και εκδηλώσεων μέσω των πλατφορμών αυτών, οι πολιτικοί μπορούν να δημιουργήσουν μια ενεργή κοινότητα που υποστηρίζει τις προτάσεις τους.

 

Ωστόσο, η χρήση των κοινωνικών μέσων δεν είναι χωρίς προκλήσεις. Οι πολιτικοί πρέπει να είναι προσεκτικοί με το περιεχόμενο που δημοσιεύουν, καθώς μια ακατάλληλη ανάρτηση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη φήμη τους!

 

 

Social Media για υποψήφιους Πολιτικούς

Είστε υποψήφιος πολιτικός ή εν ενεργεία πολιτικό πρόσωπο και ενδιαφέρεστε να δουλέψουμε μαζί στην ψηφιακή σας ταυτότητα και προώθηση; Το έχουμε!

 

Ακόμη και οι παραδοσιακές στρατηγικές καμπάνιας περιλαμβάνουν πλέον μια ενότητα “προώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”. Το ιδανικό θα ήταν να αποκτήσετε παρουσία σε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες, όμως μαζί θα εξερευνήσουμε τις κυριότερες με το αμεσότερο αντίκτυπο!

 

Τι συμβαίνει με τα social media;

Πολλή πολιτική δραστηριότητα συμβαίνει τώρα στο Διαδίκτυο και εκεί είναι όπου οι άνθρωποι είναι πιο ενεργοί, είτε σχολιάζουν έναν συγκεκριμένο ιστότοπο ειδήσεων είτε βλέπουν βιντεάκια στο TIK TOK και το Instagram. Ο κόσμος είναι παρών στο διαδίκτυο και επομένως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας εξαιρετικός χώρος εκστρατείας κατά τη διάρκεια εκλογών.

Οι πο δημοφιλείς social media πλατφόρμες είναι το ΤΙΚ ΤΟΚ, το διάσημο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube. Για οποιονδήποτε υποψήφιο που θέλει να δημιουργήσει ένα ψηφιακό αποτύπωμα, τα παραπάνω μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επιτακτική ανάγκη.

τικ τοκ για πολιτικους

Το Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube είναι οι πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται για πολιτικές καμπάνιες. Το Facebook για την προώθηση, το Twitter για τις σκέψεις, το Instagram για τη διασκέδαση και το YouTube για χρήσιμα επεξηγηματικά βίντεο. Νέα προσθήκη είναι και το ΤΙΚ ΤΟΚ στο οποίο μέσω έξυπνων βίντεο μπορεί κανείς να προσεγγίσει νεανικό κοινό και να αναζωογοννήσει την παρουσία του, συστήνοντας τον εαυτό του σε άτομα που δεν θα είχε τη δυνατότητα να προσεγγίσει αλλιώς.

 

Αφιερώνοντας λίγο χρόνο και επενδύοντας στην ανάπτυξη της παρουσίας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα δείτε τρομακτική διαφορά στην ευρύτερη πολιτική σας καμπάνια, δεδομένου ότι θα υπάρχει και ένα σχετικό διαφημιστικό budget για να ενισχύσουμε τις ενέργειες μας στα social media! Μην ξεχνάτε, η δέσμευση και η οικοδόμηση μιας σχέσης με τους ακόλουθούς σας είναι ένας σταθερός τρόπος για να ξεκινήσετε και το καύσιμο θα είναι τα value for money ad campaigns σε κάθε πλατφόρμα.

 

Φροντίστε να πάτε εκεί που είναι το κοινό σας και να τους διαδώσετε το δικό σας μήνυμα… Δεν θα είχε νόημα να δημοσιεύετε πολλές φορές την ημέρα σε ένα LinkedIn όπου δεν έχετε ακόλουθους και δεν θα υπάρχει κανένα νόημα!

 

Μαζί μπορούμε να προωθήσουμε την υποψηφιότητα σας μέσα απο έξυπνο υλικό, εικόνες, γραφιστικά και δημιουργία βίντεο, με θέμα τι άλλο την πολιτική σας ταυτότητα!

 

 

Η αυθεντικότητα είναι το κλειδί μιας επιτυχημένης Πολιτικής Καμπάνιας στα Social Media

 

Μην φοβάστε να σχολιάσετε, να μοιραστείτε στιγμές και να αφοσιωθείτε στις social media καμπάνιες σας, καθώς η εξατομίκευση και η προσωπική σας πινελιά είναι το παν για να φανεία μια καμπάνια όσο αληθινή είναι! Στους ανθρώπους αρέσει να βλέπουν ειλικρινείς προσεγγίσεις, οπότε με αισθητική και σεβασμό οι social media σελίδες σας μπορούν να γίνουν η προέκταση της ταυτότητας σας, τουλάχιστον κατά τον προεκλογικό σας αγώνα!

social media gia politikh kampania

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε συνοπτικά τι θα κάνουμε από κοινού για την προώθηση της πολιτικής σας καμπάνιας σε επιλεγμένες social media πλατφόρμες… Ενδεικτικά!

 

Facebook: Θα ξεκινήσουμε με τη δημιουργία μιας επαγγελματικής σελίδας, αποκλειστικά αφιερωμένης στην Ιδιότητα σας ως Πολιτικού/Υποψήφιου Πολιτικού, θα γεμίσουμε το feed με ανακοινώσεις με θέμα δράσεις στις οποίες συμμετείχατε, infographics με τις θέσεις σας, βίντεο με δηλώσεις σας και πολλά άλλα ενώ θα δώσουμε βάση στη δημιουργία εκδηλώσεων και χρησιμοποιήστε το Facebook για να αυξήσετε την προσέλευση. Ακόμη και η δημιουργία Ομάδας θα είχε νόημα για τους πολύ στενούς σας συνεργάτες και οπαδούς!

 

Twitter: Μην πιστεύετε κανέναν που σας λέει ότι το Twitter πεθαίνει – απλά δεν είναι αλήθεια! Είναι γρήγορο, δωρεάν, άμεσο και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να έχετε περιστασιακές αλληλεπιδράσεις με τους ακόλουθούς σας. Φροντίστε να μοιραστείτε τον σύντομο σύνδεσμό σας στις αναρτήσεις σας και να απαντήσετε σε ερωτήσεις ή σχόλια σχετικά με την καμπάνια σας. Θέλουμε έξυπνες δηλώσεις, αλληλεπίδραση με άλλες σελίδες πολιτικών κ.α. Τέλος, θα βεβαιωθούμε ότι έχετε ένα προκαθορισμένο hashtag για να συγκεντρώσετε τις αναρτήσεις σας και να το συμπεριλάβετε σε κάθε ανάρτησή σας (στο Twitter, αλλά και στο Facebook, στο Instagram κ.λπ.). Έχουμε δει καμπάνιες να έχουν μεγάλη επιτυχία με την κοινότητά τους να συγκεντρώνεται για τη δημοσίευση του hashtag, τόσο πολύ που μπορεί να γίνει trend στο Facebook και στο Twitter!

 

TIK TOK: Η παρουσία σας στο ΤΙΚ ΤΟΚ θα διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα μέσα. Θα φτιάξουμε για εσας ένα content calendar με έξυπνες και στοχευμένες ιδέες για λήψεις βιντεο, με θεμα την επικαιρότητα, τις πολιτικές σας θέσεις, τα viral videos του ΤΙΚ ΤΟΚ κ.α Έχετε μια τεράστια δεξαμένη με εν δυνάμει ψηφοφόρους τους οποίους μπορείτε να τους προσεγγίσετε μέσα από διασκεδαστικά επιμορφωτικά βίντεο, ενώ μεγαλώνετε έτσι τη δική σας κοινότητα! Μαζί θα διασφαλίσουμε ότι το αποτέλεσμα των συντομων βίντεο, θα είναι καλαίσθητο και to the point. Οι συνεργάτες μας βιντεολήπτες και η φωτογραφική μας ομάδα θα επιμεληθούν την λήψη του περιεχομένου και το σχετικό μοντάζ, όλα βασισμένα σε μια κοινή social media στρατηγική και αισθητική.

 

ΤIPS: Μην φοβάστε τα τρέχοντα, μοντέρνα θέματα. Συχνά, αυτά τα θέματα θα έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση και να είστε γενναίοι, να μοιραστείτε τις απόψεις σας με ειλικρίνεια και σεβασμό.

 

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πολιτικές εκστρατείες Αξίζει τον κόπο;

H απάντηση είναι… ένα μεγάλο ΝΑΙ! Το Social Media Marketing παρέχει τη δυνατότητα ακόμη και σε μικρότερες πολιτικές καμπάνιες με λιγότερη χρηματοδότηση να προσεγγίσουν ψηφοφόρους, επειδή οι διαφημίσεις στα social media τείνουν να κοστίζουν πολύ λιγότερο σε σχέση με τα συμβατικά διαφημιστικά σποτ σε ραδιόφωνο και τηλεόραση ή τα ολοσέλιδα αφιερώματα σε εφημερίδες και περιοδικά, που πάνε απευθείας στον κάδο της ανακύκλωσης. Επιτρέπει επίσης στους υποψηφίους να θίξουν ουσιαστικά ζητήματα που απασχολούν τους πιθανούς ψηφοφόρους τους, χωρίς να περιορίζονται σε γενικολογίες και ασαφή μηνύματα που τείνουν να διαδίδουν τα πιο παραδοσιακά μέσα, όπως οι τηλεοπτικές εκπομπές και η αναφορά σε μια ραδιοφωνική εκπομπή για λίγα λεπτά, με τον παρουσιαστή να διακόπτει συνεχώς τον πολιτικό, ειδικά αν η πολιτική του τοποθέτηση βρίσκεται στην… απέναντι όχθη!

 

Ta Social Media για Υποψήφιους Πολιτικούς είναι ένα εξαιρετικά δυνατό εργαλείο ενω αποτελεί και μια value for money επιλογή, με το χαμηλότερο δύνατο κόστος και τα υψηλότερα δυνατά αποτελέσματα.

 

Φυσικά, υπάρχουν και αρκετά μειονεκτήματα από την χρήση social media για πολιτικούς, καθώς ένα tweet δεν λύνει το πρόβλημα… Καλύπτει επιφανειακά κάποιες ανάγκες, χωρίς να δίνει ουσιαστική λύση! Θέλει προσοχή και σωστή στρατηγική για να πάρει ουσιαστικούς “επικοινωνιακούς πόντους” ένας πολιτικός!

 

Συνεργαστείτε μαζί με το Nelipot studio για να ξεκινήσουμε μαζί αυτό το ταξίδι στα social media, με προορισμό την επίτευξη του βασικού σας στόχου, δηλαδή την εκλογή σας! Η διαμόρφωση της ψηφιακής παρουσίας ενός υποψήφιου ή ενεργού πολιτικού προσώπου είναι ύψιστης σημασίας να διέπεται από συνέπεια, αισθητική, τεχνογνωσία και 100% επαγγελματισμό. Για αυτό είμαστε εδώ!

 

Written by -

hello!

Back To Top

Είμαστε ένα digital marketing studio με βάση τη Θεσσαλονίκη, ενώ δρούμε και αντιδρούμε σε όλο τo digital φάσμα αυτού του κόσμου. Με τη βοήθεια του διαδικτύου η ομάδα των νέων μα έμπειρων συνεργατών μας συσπειρώνεται για να σχεδιάσει το δικό σας διαδικτυακό ταξίδι με προορισμό τι άλλο, την επιτυχία του brand σας.

Βρείτε μας

Γρηγορίου Πατριάρχου Ε΄ 38, 54 248, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2317 00 2225
Κινητό: 6982 525225
Email: hello@nelipot.gr

Δώστε μας το email σας για να μαθαίνετε τα πιο hot νέα γύρω από το digital marketing.
Υποσχόμαστε ποιοτικό περιεχόμενο, χωρίς υπερβολές!

    © Nelipot.gr, All Rights Reserved

    Έχετε κάποιο νέο project;
    Ξεκινάμε;