fbpx

Blog

Social MediaTik Tok για Επιχειρήσεις: Πώς να διαφημίσω την επιχείρησή μου στο Tik Tok
tik tok gia epixeirhseis

Tik Tok για Επιχειρήσεις: Πώς να διαφημίσω την επιχείρησή μου στο Tik Tok

Αν θέλετε να παραμείνετε μπροστά από τον ανταγωνισμό ή να ξεκινήσετε να χτίζετε δυναμικά την παρουσία της B2C επιχείρησης σας στα social media, με στόχο τις αυξημένες πωλήσεις, έσοδα και αναγνωρισιμότητα, πρέπει να ενεργοποιήσετε αύριο κιόλας τον λογαριασμό σας στο TIK TOK!

Θέλω να προωθήσω την επιχείρηση μου στο TIK TOK, αλλά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω! Πως κάνω ΤΙΚ ΤΟΚ; Πως διαφημίζομαι στο ΤΙΚ ΤΟΚ; Πως φτιάχνω ΤΙΚ ΤΟΚ βίντεο;

Αν το παραπάνω σας εκφράζει πλήρως, τότε συνεχίστε να διαβάζετε. Αν από την άλλη το διάβασμα δεν είναι το… αγαπημένο σας, πατήστε εδώ και συνομιλήστε απευθείας με έναν από τους συνεργάτες μας σε θέματα social media Marketing, ο οποίος θα σας δώσει στοχευμένες συμβουλές για να ξεκινήσετε σωστά!

Το Tik Τοk βλέπει μια αύξηση στον αριθμό των χρηστών κάθε χρόνο. Υπολογίζεται ότι το TikTok εξυπηρετεί ήδη 1,7 δισεκατομμύρια με προβλέψεις το 2024 να ανέβουν τα νούμερα! Επομένως, η ανάπτυξη της επιχείρησής σας στο Tik Tok δεν αποτελεί επιλογή παρά μια ανάγκη!

Η χρήση του TikTok από μικρές επιχειρήσεις είναι η καλύτερη επιλογή για να αυξήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο και να κερδίσετε περισσότερες προβολές και αναγνωρισιμότητα δημιουργώντας δημιουργικά σύντομα βίντεο.

Γιατί αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε το TikTok για την επιχείρησή σας;


Με τη μαζική δημοτικότητα του TikTok, βρισκόμαστε τώρα στα πρόθυρα μιας μετάβασης στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μετάβαση σε ένα περιεχόμενο αυθόρμητο, πηγαίο και κυρίως σε μορφή βίντεο!

Ακολουθούν μερικά στατιστικά στοιχεία που δείχνουν γιατί μια επιχείρηση δεν πρέπει να αγνοήσει το TikTok:

1. Οι χρήστες του Tik Tok παρακολουθούν πάνω από 167 εκατομμύρια ώρες περιεχομένου βίντεο στην εφαρμογή μέσα σε ένα λεπτό, σύμφωνα με το Statista.
2. Ο συνολικός αριθμός εγκαταστάσεων εφαρμογών σε συσκευές χρηστών ήταν πάνω από 3 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το Sensortower.
3. Το Tik Tok είναι επί του παρόντος διαθέσιμο σε περισσότερες από 141 χώρες και συγκαταλέγεται στις 50 κορυφαίες εφαρμογές σε 140 χώρες, κυρίως σε ασιατικές χώρες, σύμφωνα με το appTrace.com.
4. Το 35% των χρηστών TikTok παγκοσμίως είναι κάτω των 30 ετών, η μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία χρηστών.
5. Ο πιο δημοφιλής λογαριασμός TikTok έχει 136,6 εκατομμύρια θαυμαστές και έχει κερδίσει 17,5 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον το πιο ακριβοπληρωμένο αστέρι TikTok, σύμφωνα με έκθεση του Forbes.
6. Το TikTok είναι μια σχετικά νέα πλατφόρμα και επικεντρώνεται κυρίως στην απόκτηση περισσότερων χρηστών παρά στην επιθετική δημιουργία εσόδων από την πλατφόρμα. Ως εκ τούτου, πρεπει να επικεντρωθεί κανείς μόνο στη δημιουργία περιεχομένου και στη συγκέντρωση της μέγιστης απήχησης σε σύντομο χρονικό διάστημα και όχι στη στυγνή διαφήμιση και αυτοπροβολή!

Τα κορυφαία οφέλη από τη χρήση του TikTok για επιχειρήσεις:

To TIK TOK σας συνδέει με τους Millennials & Gen Z


Η πλειοψηφία των χρηστών του TikTok είναι millennials και Gen Z. Έτσι, η πλατφόρμα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για την επιχείρησή σας να συνδεθεί με αυτό το βασικό δημογραφικό κοινό με διασκεδαστικό και αυθεντικό τρόπο.

Μια μελέτη του TikTok διαπίστωσε ότι το 37% των χρηστών του TikTok αναζητούν αμέσως να αγοράσουν ένα προϊόν μόλις το ανακαλύψουν στο ΤιkTok.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν το TikTok για επιχειρήσεις για να εστιάσετε στη δημιουργία βίντεο που είναι δημιουργικά, διασκεδαστικά και ενημερωτικά. Θα βοηθήσει την επιχείρησή σας να προσεγγίσει ένα νέο κοινό και να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της.

Αυξάνει τα ποσοστά μετατροπής, δηλαδή τα κέρδη!


Το TikTok είναι δημοφιλές επειδή οι άνθρωποι ελκύονται από το δημιουργικό και πρωτότυπο περιεχόμενο της πλατφόρμας. Το TikTok για μικρές επιχειρήσεις είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να τις βοηθήσει να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό και να αυξήσουν το ποσοστό μετατροπών τους, δηλαδή τις πωλήσεις προϊόντων ή υπηρεσιών. Σας επιτρέπει να προβάλλετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας με δημιουργικό και ελκυστικό τρόπο, κάτι που μπορεί να προσελκύσει αμέσως την προσοχή των θεατών. Mην ξεχνάτε, να τους ενθαρρύνετε τους να αναλάβουν δράση όπως εγγραφή, check out, follow, comment κ.λ.π στο τέλος του βίντεο!

Μια μελέτη του TikTok διαπίστωσε ότι η προσθήκη Call to Action (CTA) σε κείμενο βίντεο TikTok μπορεί να αυξήσει τη μετατροπή κατά 152%.

Ουσιαστική αλληλεπίδραση με το κοινό

Η αλληλεπίδραση με ένα μεγάλο μέρος του κοινού σας είναι ένα ανεκτίμητο μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ TikTok. Καθώς οι χρήστες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 52 λεπτά στην εφαρμογή κάθε μέρα, σας δίνει την τέλεια ευκαιρία να κάνετε τα βίντεό σας να ξεχωρίζουν. Μπορείτε να κάνετε χιούμορ, να προσθέσετε φίλτρα και να κάνετε τα βίντεό σας ελκυστικά.

διαφημιση-tik-tok

Το marketing σας θα φαίνεται οργανικό και ΟΧΙ διαφήμιση!

Όταν κάνετε TikTok για επιχειρήσεις, δεν μοιάζει με την παραδοσιακή διαφήμιση, λόγω της γενικότερης ‘φλου’ ατμόσφαιρας του μέσου. Βλέπετε, στη Generation Z δεν αρέσει να ενοχλείται από διαφημίσεις, γι’ αυτό και το 51% από αυτές χρησιμοποιεί προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων!

Θα πρέπει να είναι σαφές ότι οι παλιές τεχνικές μάρκετινγκ δεν θα είναι καλές με αυτούς τους χρήστες. Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης που σκέφτεστε και πράττετε έξυπνα, θα πρέπει να βρείτε λιγότερο επεμβατικές τεχνικές και να τραβήξετε γρήγορα την προσοχή του κοινού-στόχου σας μέσω ελκυστικού περιεχομένου. Το TikTok έχει να κάνει με διασκεδαστικό, ιδιόρρυθμο και δημιουργικό περιεχόμενο! Τι καλύτερο;

Μαζί μπορούμε να στήσουμε την ιδανική TikTok marketing στρατηγική για τη δική σας επιχείρηση, ενώ θα σας παρουσιάσουμε πλάνο μάρκετινγκ, ιδέες για βίντεο βάσει των τελευταίων trends, τους σωστούς συνεργάτες για την εκτέλεση των βίντεο, προτάσεις για συνεργασία με influencers και γενικά θα αναλάβουμε όλη την παρουσία της επιχείρησης σας στο TikTok με στόχο την αναγνωρισιμότητα και κερδοφορία! Eπικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Back To Top

Είμαστε ένα digital marketing studio με βάση τη Θεσσαλονίκη, ενώ δρούμε και αντιδρούμε σε όλο τo digital φάσμα αυτού του κόσμου. Με τη βοήθεια του διαδικτύου η ομάδα των νέων μα έμπειρων συνεργατών μας συσπειρώνεται για να σχεδιάσει το δικό σας διαδικτυακό ταξίδι με προορισμό τι άλλο, την επιτυχία του brand σας.

Βρείτε μας

Γρηγορίου Πατριάρχου Ε΄ 38, 54 248, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2317 00 2225
Κινητό: 6982 525225
Email: hello@nelipot.gr

Δώστε μας το email σας για να μαθαίνετε τα πιο hot νέα γύρω από το digital marketing.
Υποσχόμαστε ποιοτικό περιεχόμενο, χωρίς υπερβολές!

    © Nelipot.gr, All Rights Reserved

    Έχετε κάποιο νέο project;
    Ξεκινάμε;